Tuesday, July 16, 2013

Stress Relieving Food - nomnomnom =,=

assalamualaikum w.b.t
Salam 7 Ramadan

TIPS untuk yg  selalu stress & suka makan untuk hilangkan stress =)
*applicable di luar bulan puasa sahaja okay. kalau malam, takpe :p



Bagi anda yang mengalami penambahan berat badan mendadak akibat tabiat makan yang tidak terkawal, mungkin anda tidak tahu bahawa salah satu faktor kenapa anda tidak dapat mengawal adalah kerana tekanan harian yang anda hadapi. 

Agak sukar untuk menstabilkan kembali tabiat makan normal apabila sudah sebati dengannya. Malah, anda juga akan sering memungkiri jadual diet anda. Tahukah anda, anda beberapa jenis makanan harian yang dapat membantu anda dalam menangani tekanan. 

Di sini kami ingin berkongsi dengan anda cara yang anda boleh amalkan untuk mengurangkan tekanan yang dihadapi anda. 

Emping Jagung /Bijirin Beras Rangup 
Walaupun makanan ini rendah gula, namun ia diperkaya dengan vitamin B dan Asid Folid yang dapat membantu anda mengurangkan tekanan. Gantikan tabiat anda memakan makanan ringan atau snek dengan makanan ini. Walaupun anda makan pada waktu malam, anda boleh tidur lena tanpa memikirkan berat badan anda. 

Susu 
Anda mungkin tahu bahawa susu tinggi dengan anti oksidan, Vitamin B2, B12, Protein dan kalsium. Nikmati emping jagung atau bijirin beras rangup bersama semangkuk susu rendah lemak di waktu pagi sebelum memulakan hari anda. Ia juga merupakan agen anti tekanan yang paling berkesan. 

Tuna
Gantikan nasi dengan sandwich tuna untuk makan tengah hari. Tuna tinggi dengan Vitamin B6 dan B12 iaitu Vitamin penting dalam menangani tekanan. Jangan menggunakan mayonis yang banyak dalam penyediaan hidangan tuna. Jika mahu, gantikan Mayonis yang anda biasakan dengan mayonis rendah lemak. 

Keju Cottage dan Buah 
Keju Cottage kaya dengan protein dan kalsium. Makanan yang tinggi kandungan proteinnya adalah rendah gula dan tidak menyebabkan darah tinggi. Cuba makan Keju Cottage bersama buah yang kaya dengan Vitamin C seperti oren. Anda akan berasa kenyang sepanjang hari. 

Pasta dan beras perang 
Sekuat mana pun anda untuk cuba mengelak makanan karbohidrat seperti nasi, mungkin ia agak sukar kerana karbohidrat meningkatkan serotonin dalam badan dan memberi kesan tenang dalam diri. Dalam banyak – banyak jenis karbohidrat, pasta dan beras perang terbukti berkesan melegakan tekanan. Ia mengandungi kompleks karbohidrat yang akan memberikan anda tenaga sepanjang hari terutama ketika anda sedang tekanan. 

Badam 
Inginkan sesuatu untuk mengunyah ketika tekanan di pejabat? Badam merupakan sumber makanan yang bagus dengan vitamin B2, E, Magnesium dan Zat Besi. Seperti vitamin C, vitamin E melawan radikal –radikel bebas yang bercampur dengan stress dan boleh menyebabkan penyakit jantung. 

Selamat Mencuba!

di-kidnap dari:
 http://my.entertainment.yahoo.com/news/makanan-untuk-menangani-tekanan-093953718.html


pesanan Nursisqa -->
toksah la nak stghess sangat. kalau stghess, ce baca  Quran. bulan Ramadan ni pahala ganda-ganda ^_^

 senyummm je =)

Thursday, July 11, 2013

*-* my anniversary *-*

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh =)
Happy-Danjiki! ^_^ *danjiki=puasa. Imran-san ajar.
Salam Ramadan Semua. 
Semoga Ramadan kali ini lebih lebih baik daripada Ramadan tahun lepas.
InsyaAllah. 

mungkin boleh cuba buat checklist AUDIT DIRI begini & tampal kat bilik.
clear ke gambar tu?huu.. left side tu, list down 'BAD-ME'
*sume2 yg lemah/kurang/jahat/boleh-diupgrade
pastu, right side, tulis kita nak cuba improve kan jadi yg macam mane
nak jadi BETTER-ME
as guideline utk sepanjang bulan ini, yg kita akan
"TERketuk" if kita TERlupa... insyaAllah.

dan dan dan, same2 lah kita cuba rebut pahala2 ibadat sunat sepanjang bulan barakah ni.
tarawih + tadarus + sedekah + zikir + selawat + qiam DAN moga2 bertemu
LAILATUL QADR
paling penting, semoga Allah terima semua amalan kita yg tak seberapa ni.. huhu...


ehe. TERtazkirah pulak :p


*back to topic*



happy anniversary to ibuayah, me, farahizzati syazana & herbalife.
kami start menjebakkan diri dalam dunia nutrisi ni pada Ramadhan lepas. 
ni dah Ramadhan semula. maka, genaplah setahun. alhamdulillah. =)

ibuayah yg start dulu. *aku jadi miss-blender jekk*
dgn my cousin faisyana yg kebetulan spend weekend ramadan dia kat teratak EndahPromenade kami.
(kenangan buat kuih cornflakes & lempengg coklattt with mayna-chan. haha. lawak gle.
kitorg jekk faham :p )
asik blend for ibuayah je. timbul kejelesan & keterujaan & keterliuran chocolate shake herbalife.
maka, kami MAHUUU  shake jugakk...huhuu!
pinjam dulu produk ibuayah. cuwik 1 tong shake. awal bulan, bayar balik. hee.
student pun insyaAllah mampu beli. RM100++ je.. awal bulan, terus apportion kan duit utk shake.
SERIUS jimat sebab kalau nak dapat khasiat sama macam shake 55in1 neh.
kene pegi pasar cari 7 warna sayur & buah, pegi farmasi beli supplement semua vitamin & 18 amino acids.
as a student yang berkira, lagilaa aku x mampu T_T

-------------------okay. blablabla.-------------------

ada tak orang yg berpendapat macam aku dulu:
"ala, ak TAK gemuk pun, x perlu herbalife2 neh. sihat dah. makan jela pape pon. takgemuk punyee"
haa.. begitulah keSCEPTICan aku & penolakan aku terhadap Herbalife.
memang sebelum ni aku health-concious. *sikitsikit* 
Tapi, honestly rupanya dulu aku cetek ilmu.. aku xtau ape itu NUTRISI..

tapi, abaikan tu dulu. aku just nak share starting point aku mula accept herbalife dan
mula bersederhana & mengajak keluarga untuk bersederhana dalam pemakanan walaupun logicnya aku takgemuk & boleh je telan semua makanan. takperlu herbalife blablabla
ialah kerana gambar ini.


gambar ini. ada sorang hamba Allah post kat FB. tak ingat sape. tapi, aku ter-tacing sangat.
maka TERtanamlah satu perasan untuk nak ubah  satu kebiasaan.

BIASANYA, berbuka ibu buat ringan2 (mee/kueyteow/bihun/pasta) tapi banyakk.
air: milo ais. bandung soda ais. sunquick ais. sukesuke je ape2 pun boleh.
then, kadang2, kalau g bazaar, ayah akan beli murtabak kat semua gerai yg ada jual murtabak.
1 ayam + 1 daging x 6 gerai. 
+ kuihmuih roti john bagai. 
+ bubur dari masjid 2 bungkus.
ini kami yg pegi bazar hujung minggu. kalau yg pegi hari-hari tu..? agaknya camne ye? hmm
*tibe2 semua orang jadi kaya. sedar2 da habis banyak $$$$$$$ kat bazar je*

adakah selalu jadi begini?


puasa 14jam je. do we really need that much to recover? or is it 'balasdendam' time?

confirm2 akan: waaa..manyaknyeee makanan... nomnomnom... air best.. slurpppp
magrib terlewat sikit & fullstomach.. pas magrib continue lagi.. tarawih nantok2..
Pas tarawih: eh,ade lagi sikit ni. habiskan ler.. kang membazir..  and kadang2, memang terbazir pun.. uhuh

padahal, saudara seislam kita yg dalam gambar kat atas tu, berapa jam agaknya dia takdapat makanan?
atau, berapa hari? atau berapa minggu?


alhamdulillah. Ramadan tahun lepas, tiada ke bazar. semua masak kat rumah.
dan shake same-same. (ibuayah,me&farah)
sangat kurang pembaziran. no more food carried forward
(masukFRIDGEkeluarFRIDGEmasukFRIDGEkeluarFRIDGEmasukTONGSAMPAH) T_T

tahun ni, lagi best. Ibu, Ayah, Angah, Kakak, Mayna, Imran di Jepun, AtokNenek di Melaka.
Farah di penang. semua sahur yang samaaaaaa

go shokai shimasu. kochira wa, Imuran-san. 
Duta Herbalife from Japan. kachakk kan?

*maappp..maaappp.. gini ler jadiknya kalau dah lamaaaaa tak update blog :p



bagi homework cikit nak tak? takya susa susa bukak buku. tanya je pada Encik Google.
Proses Autolisis di bulan Ramadan.

nanti korang akan faham, kenapa kena makan berpada-pada lebih2 lagi bulan Ramadan ni =)
dalam setahun, Allah jadikan bulan ni SPECIAL sangat.
macam2 fadhilat. spiritual & physical & mental.

okkayyy.. it sajeee... jom.. jom.. lengkapkan juz hari ni ^_^

---------------------------------------------------------------------

p/s: siapa-siapa nak try HERBALIFE bulan Ramadan ni. bole contact me 
019-4574963.

NURSISQA baik hati bulan ni. nak bagi BANYAKBANYAK FREEGIFT & PROMOTION.
tapi malas nak buat bergambar, katalog2 bagai.. T_T *teruk*
so, kalo nak try herbalife, tanye je ye. time tu jugak teruih lukis.
FREE consultation!
supaya bole personalize kan program untuk masalah anda/kelurga/kawan/jiran anda.
nak mintak free tools pon boleh.
TAPI kene ikut cakap NURSISQA! minum shake hari2 & airmasak banyak2. ngeee
product takboleh free. in herbalife sebab discounting tu haram.
tapi kalau nak LEGAL discount 25%, 35%, 42%, 50% 
boleh diajar boss! tanye jeee ^_^
nak sihat, nak berjaya, harus usaha sendiri okay?
saya boleh sponsor atok/nenek/adikecik/ibuayah JE <3 font="">


Assalamualaikum. Salam Ramadan. Maafkan salahsilap kuuuu.. :)

Friday, June 14, 2013

ada 3 perkara


once upon a time.. ada TIGA perkara..






Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak boleh kembali :
1. Waktu 
2. Kata-kata
3. Kesempatan

Ada 3 Hal yg dapat menghancurkan hidup seseorg :
1. Kemarahan 
2. Keangkuhan
3. Dendam 

Ada 3 Hal yg tidak boleh hilang :
1. Harapan
2. Keikhlasan
3. Kejujuran

Ada 3 Hal yg paling berharga :
1. Kasih Sayang 
2. Cinta 
3. Kebaikan

Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak pernah pasti :
1. Kekayaan  
2. Kejayaan 
3. Mimpi 

Ada 3 Hal yg membentuk watak seseorg :
1. Komitmen
2. Ketulusan
3. Kerja keras

Ada 3 Hal yg membuat kita sukses :
1. Tekad
2. Kemahuan
3. Fokus ..

Ada 3 Hal yg tidak pernah kita tahu :
1. Rezeki 
2. Umur 
3. Jodoh 

TAPI, ada 3 Hal dalam hidup yg PASTI :
1. Tua 
2. Sakit
3. Kematian.


Ya اللّه , insan yg membaca ini adalah insan yg soleh n solehah, kuat, sabar, pengasih & penyayang - maka sayangilah dia serta kasihilah dia, bantulah dia meningkatkan taraf kehidupannya, murahkan rezekinya, sihatkan tubuh badannya, jika dia melangkah, selamatkanlah dia, permudahkan &  lancarkan segala pekerjaannya.. ameen...



nak pegi sini.... bilakah boleh...? hmmm...


jom before 25 dgn ibuayahmayna. insyaAllah. doakan.


sahur dengan nutrisi herbalife macam kami sekeluarga.
ASK ME HOW NOW!
 | NURSISQA | Personal Wellness Coach | 0194574963 | sisqa90_slc@yahoo.com |
fb page : Nutrisi Jasmani Motivasi Rohani
JOM SHARE ILMU <3 b="">

Friday, June 7, 2013

a FRIDAY story

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM... ASSALAMUALAIKUM =)

This was a story that I wrote few months ago. Tapi tertangguh untuk post.. huhu.
( 23/2/2013)

Dengan semangatnya aku g kerja (praktikal @ TM Annexe). Sebab… heee… 
mestilah sebab last day of the week J … and weekend = family + HERBALIFE time ^_^
Planning nya, after kerja nak teman Bella Azman (sideline) buat Mega Shake Party,
kat Kuarters Bomba Penchala (Petaling Jaya).
Lepas je kerja, gerak g HQ Herbalife dulu, pickup product sikit.
Jalan jauh2 usung beg berat sebab ada laptop & scanner. Bella lagi lah, dengan produk lagi.
Ni la cabarannya kann.. Alhamdulillah lah cuaca baik. Kalau tak, petang2 asik hujan je.
Ica n Kila x dapat nak join. Xpela, kitorang gerak je 2 orang. Kalau ikutkan memang biasanya ayah tak bagi. Tapi, xpela. Pegi je. Sebab aku nak belajar. J

so, perjalanan diteruskan. Naik monorel putra taxi bagai.
Elok azan maghrib, selamat lah sampai kat Kuarters bomba tersebut.
Rumahnya sangat-sangat sederhana. Tapi terasa ade aura bahagia mereka sekeluarga
Siap boleh bela kucing yg TERsangatlah banyak, dalam 20 ekor kot. (nasibaik aku x menjerit)
Rumah kecil, tapi mampu mebahagiakan hidupan lain. Masuk bilik untuk solat Maghrib.
Em. katil penuh barang. kat mana diorang tidur? emm....
Mungkin.... aku perlu perbanyakkan raa syukur. YES. Banyakkan dan SENTIASA banyakkan..
Hidup dalam zon selesa membuatkan kita lupa. Lupa untuk berusaha dan memberi kepada mereka yg memerlukan. Sentiasa rasa tidak cukup, padahal Allah yg mencukupkan segalanya. ;)

Macam keluarga ni, langsung tak berkira. Sebab nak sihat, satu keluarga decide nak amik nutrisi. Bila badan sihat, ibadah & kerja pun dapat dilakukan dengan lebih baik. So, apa alasan kita (termasuk aku) untuk berkira duit untuk dapatkan kesihatan yg baik? Bukankah kesihatan juga nikmat Allah? Kenapa untuk dapatkan smartphone, boleh ikat perut, boleh berhabis duit biasiswa/gaji? Kenapa untuk makan di tempat yang ‘high class’ (kebiasaannya ada tax), kita tak berkira?

"hard to explain".... U gotta come once to any of our customer day. To see how many people suffered because of unhealthy eating habit. And Alhamdulillah, they received hidayah untuk berUBAH. 
Bukan takut sakit, sakit tu penghapus dosa-dosa kecil. Amik nutrisi pun still bole diuji dengan sakit.
(risau aku kalau x sakit. kang jadi cam firaun lak. nauzubillah).. kita kan manusia biasa.
Tapi, IF ada peluang utk live a healthy life, WHY NOT? *renung-renungkan*

Ouh, terpanjang pulak ceramah NURSE-SISQA… :p sorry..

Selesai solat, start lah buat bodyscan analysis kat ahli rumah.  Ibunya sihat Alhamdulillah walaupun dah berumur. Memang menjaga kesihatan sejak muda. Tapi ayah & anak-anak, perlu lakukan perUBAHan, untuk hidup yg lebih sihat =) Tengah cakapcakapcakap, tiba2, ibu call...

Pendek je ibu cakap. “kakak, nenek dah takde”.
Aku macam, WHATTT..?? biar betul? Baru je jumpa kelmarin.. tidur sebelah dia. Sambil pegang tangan dia. Tak biasa pun buat camtu. Tapi, terasa nak buat camtu malam kelmarin tu. Tulah kali terakhir... hmm..innalillahiwainnailaihirajiuun. sangatlah terkejut. Tapi, Allah lagi saying nenek. Dah tiba masanya nenek pergi ikut arwah atok. Lagipun, nenek dah lama sakit. Kesian.

Aku pun terpaksa susahkan angah untuk amik aku kat PJ tuh.. Bella teruskan shake party tu sorang2.. bila sampai rumah, baru aku sedar yg rupanya hp aku 'weng'.. SMS xmasuk.. Off and on balik hp.
BANYAK giler msg. ibuayah msg bgtau nak g tengok nenek. Angah msg cakap dah sampai. Dll.
So, sampai kat rumah, terus kemas2 barang untuk balik Melaka. Ibuayah pun tak sempat jumpa nenek sebelum nenek hembuskan nafas terakhir. Tapi Alhamdulillah kami semua dapat jumpa jenazah buat kali terakhir..
Nampak tenang jejenazah nenek, meninggal pada hari Jumaat, J moga nenek & atok ditempatlan dalam kalangan orang2 yg soleh/ah. Al-Fatihah…
(meninggal di putrajaya, jenazah dikebumikan di Melaka)


Dua benda yg aku terfikir pada hari tu:

  1) BERSYUKUR DALAM KEHIDUPAN

Baru-baru ni, dalam perjalanan shah alam – KL, ade sorang kawan tanya sambil tunjuk rumah2 flat. “kalau kau duduk situ, macam mana?” (lebih kurang la).
Aku speechless, tak terjawab pun. Diam, berfikir, cari jawapan, tak jumpa jawapan.
Satu ayat je yg terkeluar dari mulut. “aku rasa, aku patut rasa bersyukur, sangat”
YE. Aku wajib bersyukur, dan gunakan apa yang aku ada untuk tolong orang lain. Supaya hidup aku, akan memberi manfaat kat orang lain terutama IBUAYAH J



2.       2)PERSEDIAAN UNTUK KEMATIAN

Setiap yang bernyawa pasti akan merasai kematian.
Persoalannya, adakah kita dah bersedia? Kematian tu boleh datang bila-bila masa, tanpa tunggu kita bersedia ke tak. Sorang2 je….. tak bawak apa-apa, tak bawak sapa-sape.. L
Masa depan kita yg sebenar ialah di alam akhirat nanti. Apa persediaan kita?

Perkongsian seorang sahabat. Lukislah gambar kubur kita sendiri, dan tengoklah kubur kita itu supaya kita sentiasa mengingati mati.
Jom lukis kubur kita….



Saya, NUR ATIQAH BINTI AB RAZAK, ingin memohon maaf kepada semua orang atas segala khilaf.
saya memang tak sempurna dan tak pernah akan sempurna.
halalkan makan minum. doakan saya dunia akhirat.
sekian. Assalamualaikum....


*mencari makanan untuk sahur, yang MUDAH, SEDAP & BERKHASIAT?
shake aje, ini kalilah. heheee
InsyaAllah, Ramadhan ni, genap 1 tahun kami sekeluarga dengan Herbalife.
nak sihat jugak?

LOSE/GAIN/MAINTAIN WEIGHT/IMPROVE HEALTH/EXTRA INCOME
ASK ME HOW NOW!
 | NURSISQA | Personal Wellness Coach | 0194574963 | sisqa90_slc@yahoo.com |



Friday, May 31, 2013

10 steps to create a new possibilities for yourself & afters


Assalamualaikum Jumaat =)
kita jumpa lagi. alhamdulillah. 
harini hari finish strong kami. doakan kami. tak faham?
mesti korang bukan herbalifers. :p
herbalifers tu ape? eheee, tak faham jugak? bole je nak faham. join la kitorang.
try try datang, sekali je. lain kali taknak datang dah pun takpe je :p

JUMAAT 31/5/2013 9pm-10pm
HOM & Shake Party @Jalan Plumbum Seksyen 7 Shah Alam. FREE.

SABTU 1/6/2013 12pm-2pm
Basic Training with 3 Diamond Presiden Team Tony & Penny Wing.
ini untuk yang serius nak business. kalau tak pegi HOM Friday, akan pening2 sikit.
tapi, NO PROBLEM. nak belajar kan? datang je. kalau tak faham, bole tanya orang  =)

AHAD 2/6/2013 10am-2pm
Fiesta Academy kat De Palma Hotel, Seksyen 19. Shah Alam.
yg ni, santai2 je. kalau nak berkenal-kenalan dengan environment family herbalife, datang ler.
FREE jugak. sebab kitorg yg bayarkan untuk guests =)



hari ni, nak re-share sharings Nanny Uwais. My upline.


 Baru 22tahun, tapi sangat inspiring.
a good leader, a good motivator. kalau korang jumpa dia, lagi2 kalau yg tua daripada dia,
confirm segan giler sebab baru sedar yg kita ni banyak main2, habiskan waktu muda,
kononnya focus belajar tapi enjoy2 lebih. Uwais ni pun student je lagi,
Degree Islamic Banking Uitm Segamat. patut dapat award Tokoh Kokurikulm kott.. haha
walaupun muda, tapi sangat pandang ke depan. perangai kanak2 tapi pemikiran matang.

dia memang rajin baca buku motivasi, pegi training, belajar dengan leaders,
so sangatlah high-motivated n pandai motivate orang.. ^_^
aku je yg selalu bagi masalah kat dia. sebenarnya aku x suka cerita sangat kat dia.
sebab setiap kali cerita, mesti masalah je yg aku keluarkan.. and aku akan rasa:
hayhh~ menyusahkan orang je keje kau ni nuratiqah....
so, better aku diam je...... huhu.. tapi dia kata, nanti akan lagi sesatt..sobss T_T
tapi, kalau aku cerita kat dia, dia memang positive aje.. terlebih nutrisi kannn :p
memang tak ter-share lah semua kata2 nasihat dia kat aku..
thank you very much and SORRY very much Uwais Atiqah.
(*kembar nama sikit :p)
i LOVE u


10 steps to create a new possibilities for yourself & afters



1. Challenge your beliefs about what you can and can’t do. Maybe you are a good leader ?





2. Challenge your ideas about how things should work. Sometimes when you decide how things should be you limit your ability to be effective in the world as it actually is.




3. Have a vision session. Write in a journal, create a video, sketch—anything that lets you explore what excites you most.




4. Look for opportunities in a tough situation. Avoid a victim mentality, and opt instead for a “ready for new beginnings” attitude.




5. Remove something from your life that doesn’t serve you to make room for something better and new. You never know what you might let in when you let something go.




6. Commit to something you always say you’ll do but always fail to start and then take the first step right now.




7. Turn your focus from something don’t want to something you do want. This allows you to shift your energy from complaining to taking action.




8. Replace negative thoughts with positive ones. Positive energy creates positive results.




9. Identify the blocks that keep you from breaking a bad habit. Anytime you improve your habits, you pave the path for personal excellence.




10. Forgive someone if you’ve been holding a grudge. Removing that block will open you up where previously you’d shut down.




korang, tolong doakan aku boleh? boleh laa.. hari jumaat ni.. boleh laa... ea? ea?
thank you :)
*doa apa? doakan doa aku makbul... heee



selamat berpuasa sunat bagi yang berpuasa =)

*mencari makanan untuk sahur, yang MUDAH, SEDAP & BERKHASIAT?
shake aje, ini kalilah. heheee
InsyaAllah, Ramadhan ni, genap 1 tahun kami sekeluarga dengan Herbalife.
nak sihat jugak?

LOSE/GAIN/MAINTAIN WEIGHT/IMPROVE HEALTH/EXTRA INCOME
ASK ME HOW NOW!
 | NURSISQA | Personal Wellness Coach | 0194574963 | sisqa90_slc@yahoo.com |

Thursday, May 23, 2013

HOW? WOW!



Assalamualaikum wbt
Dah Dhuha? dah Shake? =)

*zzz... tak habis2 shake... ehee.. mestilah.. ini kalilah sudah ubah
NOW, sarapan wajib untuk Jasmani, selepas sarapan Rohani kami sekeluarga is Herbalife Nutritious Shake.
ibuayah : ChocoDates shake
angah : VanillaChocoDates shake
me : YummyStrawberrySoy shake 


Berbalik pada topic. HOW boleh terWOW dengan HERBALIFE?
al-kisahnya, adalah sorang kawan ni,
SchoolMate+ClassMate+HostelMate+DormMate+UnversityMate+FacultyMate+KolejMate+RoomMate
*banyaknya mate. tapi now dah jadi HerbalifeMate <3 p="">
she is my one and only sponsor ----->>>   Hanisa Binti Mat a.k.a Ica Chuxxx

 - dak iQa & dak iCa -
dia ni lah yg introduce kan Herbalife to me. I was sceptic at that time. duduk sebilik dengan dia 2 sem.
"ape bende la Ica ni dok shake2 sihat2... aku breakfast Vico + Oatkrunch, sihat la tuh kan? "
kadang2 ade la naik scanner dia, berat okay la. 52kg+ ideal je. umur badan 19! visc fat 2-3.
tapi air kurang. dan. Body Fat % rupenya tinggi jugak. 27-28%. makin naik bila final exam.
banyak sangat makan Munchys Lexus. Rupa-rupanya, nak beli biskut pun kena pandai pilih.
Elakkan biskut yang ada jem or biskut lemak (creamcracker). kalau biskut oat or wheatmeal is okay.

Okay, so what. aku x gemuk pon. lagipun, semua product akan claim their products are the best.
sama lah macam dalam TV tu. apatah lagi yg x keluar TV.. haha
tapi, tengok testimoni yg ica tunjuk, aku tertarik dgn Abg Bob & Dr Kamarul punya story.






macam mana, orang sebesar ni boleh jadi kurus balik ? selama ni, rasa macam hanya dengan liposuction or slimming centre balut2 badan je boleh kurus.. (walaupun cam tak logic je nak bungkus orang.. hehe)

Abg Bob ni, dulu mak dia masakkan untuk dia & adik dia (macam dia jugak), sorang seekor ayam!
amazing tak? hehe.. start consume herbalife sebab umur 25 dah ada gout, kenicng manis, darah tinggi dll.
alhamdulillah, sekarang dah sihat & dah kawen pun. Tahniahh.  (*Abg Bob ialah Biggest Loser in Malaysia)

ha, nak dijadikan cerita, satu malam ni, TERpergi jamuan makan2 kat rumah sponsor Ica a.k.a my upline.
Uwais Atiqah namanya, ini lagi amazing punya budak. nak kenal dia? jom iQa bawak! ;)
haa. kat sini lah jumpa orang2 herbalife. *orang herbalife, kalau makan2, makan betul2 makan tau.. hee
after makan2 tu, ade macam recognition session ape n blablabla. and ada Abg Bob yg iqa dalam gambar!
so, that picture is not a lie. wow!! So, i start to believe that the product really works.
Bolehlah suggest kat ayah =)
(*ayah ye.. not me.. i dont need it.. hehe. jahil lagi bab nutrisi. ingatkan product kurus)
and ada lagi orang2 lain yg share testimoni. cakap2 pasal herbalife. pasal product, income. semuanya WOW!
betul2 wujud ke benda-benda camni? kanak-kanak sungguh aku ni. tau belajau jekk.. haha

lebihkurang camtu la. so, aku dah start support Ica. kadang2 teman dia. tolong bagi flyers sikit,
teman jumpe customer.
ouh, ha, thanks to Ain Nazam jugak sebab jadi roommate angkat kitorang. So, ada terinfluence jugak dengan dia. sebab dia consume product bukan sebab nak lose weight, tapi untuk KESIHATAN dan ibu dia pun sama, untuk KESIHATAN.
dan kebetulan, cousin iqa, Farahizzati Syazana pun ada tumpang bilik, so, terinfluence jugak :)
hujung2 sem6, barulah Ica berkesempatan nak datang rumah. Sbb Ica busy, ayah pun busy.
Tapi, ayah tak decide nak beli, tapi dia kesedaran tentang kesihatan dah meningkat la..
pastu, after final exam pulak, Ica ajak g customer day herbalife. dia ajak kawan2 aspuri BTS, tapi, ramai yg malas nak g, macam2 pendapat lah. Tapi Ica cakap dia dah beli tiket, so, aku & Safy pun teman jela dia g..

SUCCESS TRAINING SEMINAR @K KLUB MELAWATI.  (june/july 2012)

sampai lambat. dah penuh gila. kena duduk belakang. itu pun 1 kerusi share dengan Safy. =(
alahai. benda2 ni aku da  biasa dengar Ica cite kat bilik. (poyo gle..haha) blablabla
pastu sampai part Guest Speaker, Kak Maryam Izzati & Abg Hafiz, Ica ajak aku & Safy g depan sikit. kitorg berdiri sandar kat dinding. View lebih clear & lebih focus. Kebetulan aku tergerak nak record audio. Sampai sekarang aku suka dengar balik. Cerita diorang memang sangat inspiring. SERIUS! nak tau, kena datang event. Sekali JE.
Cuba lah datang. korang akan terWOW macam aku. ^_^

Balik tu, terus SEMANGAT nak balik cerita kat ibuayah. Sekali ayah cakap, takpayah laa.. aku T_T. huuu..
ica soh solat hajat, mintak buka hati ibuayah. aku siap dah kira-kira dah nak belikan produk guna duit sendiri.
tapi, manela cukup. kitorg memang daripada kecik tak dimanja-manjakan dengan duit.
Duit belanja ayah bagi memang cukup2 untuk makan, topup sikit, tambang bus, n simpan SIKIT je.
so, aku memang sikit sangat savings.. =( *terasa menyesal tak saving banyak2*
tiba-tiba, ayah agree nak purchase 4months program. Member fee RM98 use my money..

so, TERaccident lah jadi Distributor Herbalife. Automatic jadi Senior Consultant pulak tu..
tapi, tak minat pun nak buat jadi Wellness Coach or Distributor. nak Consume je.

haa.. tengok la tuh.. kalau x update, punya la lame. skali start type, panjang berjela :p
setakat tu jela HOW bole WOW herbalife, as consumer. 

HASILNYA:


next next entry, how-wow-wellness-coach + get income.

Selamat cuti2 Wesak esok  :)
Planning to do roadshow @Tasik Taman Bukit Komanwel, Seri Petaling pagi esok. 7.30am-9.30am.
Kalau nak buat ANALISA KESIHATAN PERCUMA, bole tahu 8 perkara dalam badan,
bole la buat appointment or just jog in. heheee *with Ica & Mayna-chan
then, InsyaAllah g Midvalley nak habiskan voucher buku sambil walk & talk n bg flyers..
petang kat Tasik Pemaisuri pulak.. SEE YOU THERE ^_^



LOSE/GAIN/MAINTAIN WEIGHT/IMPROVE HEALTH/EXTRA INCOME
ASK ME HOW NOW!
 | NURSISQA | Personal Wellness Coach | 0194574963 | sisqa90_slc@yahoo.com |

are you looking for these?

how can CoachSisqa help you?

Name:
Email Address or Facebook
Where do you live now?
How can I help you with Herbalife? Healthy Breakfast
Maintain Weight
Gain Weight
Lose Weight
Improve Health/Energy
Improve Skin Problems
Consume Herbalife with Legal Discounts
Extra Income (RM500-RM3000)
Are you SERIOUSLY SERIOUS?? Yes!
No~
Not Sure..
Any questions you want to ask Coach NURSISQA?

Click here to create your own form.